Jouw eigendom verkopen in 10 stappen

...

Wil je jouw eigendom verkopen, dan zal je keuzes moeten maken. Voor elke stap geven we jou de opties. Aan jou om te bepalen wat je kiest. Wij staan graag voor je klaar met advies.

Pieker je over een keuze? Vraag het volledig vrijblijvend aan onze vastgoedexperts!

Contacteer ons

1

Zelf verkopen of kiezen voor een makelaar?

Wie zelf verkoopt, moet bereid zijn om best veel werk te verzetten. Kies je voor een makelaar, dan word je integraal ontzorgd. (Ten minste: als je kiest voor een goede makelaar). Een makelaar verkoopt je eigendom en krijgt daarvoor een commissie. Anderzijds moet je je van niks aantrekken.

2

De prijs van je eigendom bepalen

Een prijs die in vergelijking met de markt te hoog ligt, schrikt geïnteresseerden af. Naderhand je prijs laten zakken, kan zorgen voor argwaan. “Daar moet iets mis mee zijn”. Met al die psychologische gevolgen zijn onze vastgoedexperts vertrouwd.

Zij houden rekening met alle mogelijke rationele en emotionele aspecten van jouw eigendom. Zo komen ze tot een marktconforme prijs. In samenspraak kan natuurlijk nog steeds afgeweken worden.

Laat je eigendom gratis schatten

3

Het volledige dossier

Nu kunnen we starten om jouw dossier te vervolledigen. Dat is best een hoop documenten. Reken je op Caenen, dan kan je rekenen op volledige ontzorging. Wij nemen dit werk op ons. Alle instanties gaan we raadplegen en we vragen de documenten op. Op die manier kan je op je twee oren slapen en heb je een volledig én professioneel verkoopdossier.

4

De beste indruk

Je moet mensen goesting doen krijgen om het eigendom te kopen. Ze moeten beginnen dromen. En dromen, dat doe je niet met een hoop vuile was in de living. Ruim alles wat op, zet een leuke plant in de kamer, zorg dat alles er fris en fruitig uitziet voor de potentiële kopers.

Oog voor detail, dat hebben we wel. Vooral ook inlevingsvermogen in de koper. Waar kan een koper zich aan storen?

...

5

De juiste foto’s

Stel, je bent op zoek naar een leuk nieuw eigendom. Wat interesseert je dan mateloos? De prijs, oké, maar die hebben we al. Foto’s: juist! Je wil beelden zien. Van de slaapkamers, de badkamer, de garage, en ga zo maar door.

Mensen knappen af op donkere foto’s. Een duidelijk beeld van je eigendom zegt meer dan duizend woorden. Dus verzorgen we onze fotografie tot in de puntjes.

6

Bereik maximaliseren

De koper van jouw eigendom loopt ergens rond. De kans bestaat dat we al een geïnteresseerde hebben in onze databank van meer dan 96.000 actieve zoekers op de markt. Zo niet, gaan we alle mogelijke middelen online en offline inzetten om de koper van jouw eigendom te vinden.

Google, Facebook, LinkedIn, Immoweb, Immovlan, Zimmo en ga zo maar door. Jouw pand komt terecht op alle sites waar we een abonnement op hebben. En natuurlijk ook op onze site waar tot 100.000 bezoekers per maand op surfen.

7

Met eigen ogen komen kijken

Yes! Er is interesse in je eigendom. Wanneer past het om langs te komen? Bij veel interesse kunnen bezoekjes van gegadigden nogal lastig worden. Ook is het niet evident als je jouw eigendom aan zee verkoopt. Je woont in het binnenland en kan toch maar moeilijk voor elk bezoek heen en weer rijden?

Nog een voordeel: onze vastgoedexperts focussen zich op een zakelijke transactie. Er is geen emotionele band met jouw eigendom. Waarom is dat een voordeel? Emoties spelen vaak een rol bij mensen die zelf hun eigendom proberen te verkopen. En dat staat een vlotte verkoop in de weg.

8

Kan er nog iets van de prijs?

Kandidaat-kopers brengen een bod uit. Alweer een stap verder in de verkoop. Maar is dit de prijs waaraan je wil verkopen? Doe je wat water in de wijn of hou je het been stijf? Geen evidente situatie, zeker niet als onervaren koper.

Ook hier opnieuw: onze makelaars zijn experts en zijn top in hun job. Dat betekent dat ze weten wat kan en wat niet kan. Ze kunnen jou helpen om je doel te bereiken.

9

Opstellen van de overeenkomst

Heb je een overeenkomst met de kandidaat-koper? Dan zijn we er bijna. Nu kunnen we het compromis gaan opstellen. Meer informatie over het compromis en andere aspecten over het verkopen van je eigendom vind je trouwens op onze blog.

...

10

We helpen met de verhuis

Indien gewenst kan je ook een beroep doen op ons voor de verhuis van de nutsvoorzieningscontracten. Dan hebben we het over telecomabonnementen stopzetten, elektriciteitsleveranciers op de hoogte brengen, ... Doe je dit liever zelf? Geen enkel probleem! We blijven klaarstaan met advies.

Contacteer ons

Blog

Meer leesvoer

Wanneer heb je recht op het verminderd registratierecht voor het renoveren van een woning?

Geniet van een vakantie aan zee met je hond aan de Belgische kust

Vakantie aan zee met kind

De leukste wandelingen aan de kust