Wat zijn leuke activiteiten aan zee?

De Belgische kust is de ideale plek om tot rust te komen. Niet alleen bij mooi weer, maar ook bij slecht weer. Deze geliefde en toeristische plek heeft namelijk veel te bieden: van een heerlijke strandwandeling tot een dagje pretpark. En van een lange fietsroute tot een bezoek aan een zeeaquarium. Wat zijn leuke activiteiten aan zee? Wij zetten de acht leukste activiteiten aan de Belgische kust voor jou op een rijtje!

1. Het strand van Oostende

De Belgische kust is ongeveer 70 kilometer lang. Er zijn dus genoeg opties om lekker naar het strand te gaan! Het strand van Oostende is één van de leukste en populairste stranden om te bezoeken. Het is een goede plek om te kiten of te surfen. Er zijn meerdere voorzieningen zoals een openbaar toilet en douches. Ook is er in Oostende een ruime keuze uit restaurants, bars en cafés. Hierdoor is Oostende ook erg leuk om een weekendje te verblijven.

2. Seafront Zeebrugge

Seafront is een themapark in Zeebrugge, de badplaats van de Belgische stad Brugge. Het is een veelzijdige ontmoetingsplek voor jong én oud. Je leert er alles over de zee en zeevaart. De wisselende maritieme thematentoonstellingen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Voor families is er een aparte tour met originele vragen, video’s en verhalen.

3. Het Zwin Natuur Park in Knokke

Het Zwin Natuur Park is een populaire natuurattractie aan de Belgische kust, in Knokke-Heist. Het is een beschermd natuurgebied met een verscheidenheid aan flora en fauna. Er is van alles te beleven. Zo kun je de huttenparcours bewandelen of een tentoonstelling bekijken. Vergeet ook zeker niet om van het prachtige uitzicht in de uitkijktoren te genieten!

4. Bezoekerscentrum Duinpanne

In bezoekers- en natuureducatiecentrum Duinpanne is voor elk wat wils. Zo kun je de unieke duin-, kust- en het zeeleven van België ontdekken. Zink mee naar de zeebodem om indrukwekkende scheepswrakken te bekijken. Of ga mee op onderzoek naar de doodsoorzaak van onze dwergvinvis. Ook kun je voor één dag Noordzeekapitein worden. Hou jij van wandelen? Maak dan een wandeling maken in de duinentuin.

5. Het Huisje van Majutte

Het Huisje van Majutte in Blankenberge is het authentieke en oudst bewaarde vissershuisje van België. De Majuttes was de bijnaam van de familie De Bruyne. Deze familie woonde generatieslang in het vissershuisje. Nu is het een gezellig museum-café waar je tientallen uitgestalde voorwerpen kunt bewonderen en kunt genieten van een kopje koffie en sluggerkoek! Ook kun je meedoen aan een informatieve, meertalige fotozoektocht.

6. Hangtime

Houden jouw kinderen van trampoline springen? Dan is Hangtime zeker de moeite waard om te zoeken. Dit is één van de mooiste trampoline parken in België. Met 1.000 vierkante meter trampolines is er genoeg te beleven in dit indoor trampoline park. In het restaurant genieten jij en de kids van verse, gezonde snacks In de zomer kun je ook terecht op het zonovergoten terras van de Hangout zone. Vergeet niet om jouw bezoek aan Hangtime te reserveren. Zo weet je zeker dat je gegarandeerd bent van een bezoek!

7. Wandelen in Blankenberge

Hou jij van wandelen? Dan moet je zeker eens naar Blankenberge gaan. Bijvoorbeeld in De Fonteintjes. Dit is het duingebied tussen Zeebrugge en Blankenberge. Of ga naar het Provinciedomein Zeebos. Dit is een aangelegd wandelbos van 41. Hier kun je ongestoord genieten van de verschillende flora en fauna. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaat. Vanuit de kijkhut kun je tal van vogels spotten. Neem jij de kinderen mee? Dan moet je zeker ook een bezoekje brengen aan het grote speelbos.

8. Strandzeilen in De Panne

Panne is het breedste strand van de Belgische kust. Hierdoor is het een ideale plek om te strandzeilen! Er zijn verschillende zeilscholen waar je dit kunt doen, bijvoorbeeld RSYC in De Panne. Je kunt daar individueel of met een klein groepje kennis maken met deze prachtige sport. Zoef met een snelheid van 130 km/u over het brede strand! Ben je niet zo’n waaghals? Dan mag je ook meerijden met een ervaren zeilwagenpiloot.

Beleef de Belgische Kust en boek een appartement met Caenen. Voor een onbezorgde vakantie aan onze zee.

Boek je vakantieappartement