Vakantie aan zee met kind

Voor kinderen is er aan de Belgische kust genoeg te beleven. Daarom is het een uitstekende plek voor een vakantie. Van Seafront Zeebrugge tot Plopsaland bij De Panne: er zijn genoeg mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Wij zetten de verschillende badplaatsen met de leukste activiteiten voor kinderen voor jou op een rijtje.

1. Met de kids naar Knokke-Heist

Knokke-Heist is één van de bekendste badplaatsen van België. Het is de de meest noordelijke gemeente aan de Belgische Kust. In Knokke-Heist vind je ruim 12 km aan zandstrand, waar je heerlijk kunt vertoeven. Ook vind je er het prachtige natuurreservaat de Zwin. Voor kinderen is er genoeg te beleven in de Zwin. Zo kun je een bezoekje brengen aan het prachtige bezoekerscentrum. Of volg de huttentocht, een pad van ongeveer 1 kilometer. Deze tocht neemt je mee langs een tiental kijkhutten waar van alles te beleven valt. Wil je liever wat anders doen? Ga dan lekker midgetgolven bij minigolf Knokke-Zoute of neem een duik in het zwembad bij Zwembad Duinenwater. Zijn jouw kinderen al wat ouder? Dan is een bezoekje aan het For Freedom museum zeker de moeite waard. Hier leren jullie alles over de Tweede Wereldoorlog.

2. De Panne bezoeken met kinderen

Ook in de Panne zijn er voldoende activiteiten voor kinderen. De Panne is de meest zuidelijke badplaats aan de Belgische Kust. Hier vind je het breedste strand van België. Dit is ideaal voor verschillende sportactiviteiten. Spelen op het strand wordt nog leuker bij Strandspeeltuin Arizona. Uiteraard mag een bezoekje aan Plopsaland de Panne, het meest bezochte pretpark van België, niet ontbreken. Dit is een attractiepark rondom bekende televisiesterren zoals Samson & Marie, Kabouter Plop, Piet Piraat en Bumba. Vlakbij de Panne, in Vleteren, vind je dierenpark De Zonnegloed. Dit is een opvangcentrum voor wilde dieren in nood. Met jullie bezoek beleef je niet alleen een leuke, leerzame dag, maar steun je ook het goede werk van het dierenpark.

3. Zeebrugge ontdekken met kindjes

Zeebrugge is ook een leuke plek voor een vakantie aan zee met kind. Aan het strand zal geen kind of ouder zich vervelen. Zo vind je er strandbar en kitesurfclub Icarus. Een leuke en hippe plek voor jong en oud. Willen jullie liever wat anders doen? Breng dan een bezoekje aan Seafront Zeebrugge. In dit themapark leren jullie alles over de zee, zeevaart, vis en visserij. Voor een mooie wandeling kun je naar natuurgebied De Fonteintjes gaan, op de grens van Blankenberge en Zeebrugge. Ook het Boudewijn Seapark in Brugge is een leuke plek om naartoe te gaan met de kids. Het pretpark heeft heel veel leuke attracties voor klein én groot. Met als hoogtepunt de Orca Ride en het piratenschip!

4. Neem de jongsten mee naar Blankenberge

Ook Blankenberge is ideaal voor kinderen! Ben je op zoek naar een plek om te verblijven? Dan is vakantiepark De Haan een goede optie. Zo vind je hier een subtropisch zwembad. Voor ouders is er een sauna & welness centrum aanwezig. Ook het Leopoldpark is een leuke plek om te bezoeken. Je vindt hier verschillende activiteiten, zoals minigolf en snookergolf. Is jouw kind een echte snelheidsduivel? Dan is de Kids Karting in het Leopoldpark dé perfecte plek. Dit is een parcours speciaal voor kinderen. Het is een leuke manier om kennis te maken met karten.

5. Visit Oostende met je kinderen

Oostende is de grootste stad aan de Belgische kust. Op het strand kunnen jullie je natuurlijk prima vermaken. Maar ook als het slecht weer is, is er voldoende te beleven. Zo is een bezoekje aan Hangtime Oostende zeker de moeite waard. Dit is een indoor speelhal met 1.000 vierkante meter aan trampolines. Ook vind je er basketkorven, trampolines voor dodgeball, foampits en nog veel meer. Ook Fort Napoleon is een leuke plek om heen te gaan. Fort Napoleon is het decor voor honderden jaren geschiedenis Zo vind je hier leuke doe-expo's voor de ganse familie. Ook recreatiepark Koninginehof is een leuke plek voor kinderen. Hier kunnen kinderen zich prima vermaken met minigolf, waterfietsen, roeiboten en een verkeersplein met go-carts.

6. Op naar Bredene

Als jullie houden van kamperen, dan is Bredene een goede plek om geen te gaan. Je vindt hier maar liefst 30 verschillende campings. Het is ook een goede fiets- en wandelplek. Er zijn verschillende lange en kortere uitgestippelde routes die je kunt volgen. Bij beachclub Twins kun je suppen, kitesurfen of windsurfen. Ben je op zoek naar een kindvriendelijk restaurant? Ga dan naar 't Fietskotje in Bredene. Dit is een pannenkoekenhuisje gelegen langs de fietsroutes Paddegat en Breduinia, tussen knooppunt 5 en 96.

7. Middelkerke onveilig maken met je kroost

Middelkerke is een lang gerekte badplaats aan de Belgische kust. Het strand is hier niet breed, maar wel erg lang. Er zijn verschillende strandspeelplaatsen voor kinderen. Ook is Middelkerke dé stripgemeente van België. Op de zeedijk in Middelkerke kom je zeventien bronzen stripfiguren tegen. Het jaarlijkse stripfestival in Middekerke trekt ieder jaar weer duizenden bezoekers. Mocht je naar Middelkerke gaan, dan is een uitstapje naar kinderboerderij de Lenspolder in het nabijgelegen Nieuwpoort ook zeker het overwegen waard. Dit is een leuke gelegenheid om onder deskundige begeleiding kennis te maken met het leven op de boerderij!

Ga voor een onbezorgde vakantie met jouw kinderen. Boek een appartement met Caenen en wij garanderen jou een fijne vakantie aan zee met de kids.

Boek nu jouw vakantieappartement