Wat te doen met pubers tijdens een vakantie aan zee?

Het is een hele uitdaging om een vakantie aan zee te boeken met een puber. Alles is stom, ze willen uitslapen en op de meest onmogelijke momenten krijgen ze een van hun puberbuien. Wil jij een vakantie met puber leuk houden voor het hele gezin? En vraag jij je af: Wat te doen met pubers tijdens een vakantie aan zee? Lees dan snel verder want wij hebben een paar tips voor je op een rij gezet zodat jij het net wat makkelijker maakt. Probeer er een feestje van te maken en te genieten, want voor je het weet wil jouw puber niet meer mee op vakantie.

Appartement met wifi

Wifi is de eerste levensbehoefte van de meeste pubers. Ze kunnen wat Netflixen, contact houden met hun vrienden en naar muziek luisteren dankzij een stabiele wifi-verbinding. Ze kunnen natuurlijk ook hun eigen bundel gebruiken, zeker tijdens een vakantie in eigen land, maar dan gaat het wel heel hard als je puber regelmatig streamt. Bij het uitzoeken van een accommodatie aan zee valt het dan ook aan te raden om het vinkje voor wifi aan te klikken. Als je kiest voor een vakantiepark waar alleen bij de receptie een wifi-hotspot is, is dit direct een goede plek voor je kind om andere pubers te ontmoeten. Als vliegen op de stroop komen ze af op de gratis internetverbinding. Zorg dus zeker voor een appartement met wifi.

Ruime accommodatie met privacy

Vanaf een bepaalde leeftijd hebben pubers meer behoefte aan privacy. Ze willen zich niet omkleden waar jij bij bent, want ze moeten zelf al wennen aan hun veranderende lichaam. Vanaf het moment dat het lichaam van je kind verandert is het belangrijk om een eigen tentje of kamer te hebben. Niet alleen kan je puber zich hier in alle rust omkleden, maar soms moet hij of zij zich even opladen of terug kunnen trekken na een dwarse puberbui.

Ook voor jezelf is het fijn als je puber een eigen plekje heeft. Het is dan ook zeker de moeite en het geld waard om een extra ruim appartement te boeken met bijvoorbeeld twee slaapkamers of zelfs meerdere badkamers.

Genoeg eten mee

Pubers lijken soms onverzadigbaar en kunnen de hele dag door trek hebben. Misschien is dit de voorbode van nog een groeispurt? Kan jij zelf nogal geagiteerd uit de hoek komen als je honger hebt? Veel pubers hebben hier ook last van. Zorg dus dat je altijd iets te eten en te drinken mee hebt, zeker als jullie op pad gaan en je niet zeker weet of je onderweg nog horecagelegenheden tegen komt. Het moet wel iets zijn dat je puber ook lekker vindt, anders wordt ‘ik heb honger’ afgewisseld met ‘lust ik niet’.

Opsplitsen

Afhankelijk van de samenstelling van je gezin kan het prettig zijn om af en toe een dagje op te splitsen. Ga bijvoorbeeld samen met je puber iets doen, op zijn of haar tempo en wat hij of zij leuk vindt. Dit kan ook betekenen dat je een dagje bij het appartement blijft, de hele middag gezellig op het terras zit met je puber of dat jullie een avontuurlijke dag beleven aan zee en gaan (kite)surfen. De andere ouder gaat iets leuks doen met de jongste en na de splitsing zul je zien dat broer en zus elkaar weer waarderen.

Je kunt er ook voor kiezen om je puber een dagje in zijn eentje achter te laten bij het appartement, zodat jullie met de rest van het gezin wat leuks kunnen gaan doen. Dit is in sommige gevallen een oplossing waar iedereen blij van wordt. Laat je puber beloven om goed bereikbaar te zijn, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken.

Dag afsluiten met een frisse duik

Zwemmen doet het altijd goed bij de puber. Heb jij een dagje sightseeing op de planning staan? Of gaan jullie een museum bezoeken? Je wilt natuurlijk ook wat dingen doen tijdens je vakantie die jij leuk vindt. Vaak zijn dit de activiteiten die bij je puber in de categorie ‘stom’ vallen. Het helpt om wat leuks in het vooruitzicht te stellen. Een frisse duik in zee is dus een uitstekende afsluiter van een bezoek aan een leuk stadje of een lange wandeling door de duinen.

Rustige ochtenden

De tijd dat jouw kind voor het ochtendgloren naast je bed stond is voorbij! Een puber wil zijn bed niet uitkomen en slaapt het liefst iedere dag uit. Ochtenden die wat later van start gaan horen erbij als je op vakantie gaat met een puber. Hou hier rekening door niet elke dag vroeg op pad te gaan. Je kunt de dag voor jezelf al rustig starten, met een goede kop koffie, een krantje en een lekker ontbijt. Zo plan jij in kalmte wat je die dag gaat doen en met wie.

Onderhandelen over uitjes

Op sommige dagen doen jullie een activiteit die is uitgezocht door de ouders, op sommige dagen iets wat je puber graag wilt doen en op sommige dagen wat de jongsten erg leuk vinden. Je ontkomt er niet aan om te moeten onderhandelen met je puber. Tijdens een vakantie aan zee is het leuk om te genieten van het weer, maar misschien wil je ook wel eens een wandeltocht maken of een interessant museum aan de kust bezoeken. Laat je puber bijvoorbeeld bepalen waar of wat jullie gaan eten na een uitstapje waar hij of zij niet helemaal achter stond, of andersom. Zo haalt iedereen wat leuks uit de dag.

Huur een vakantieappartement aan zee met Caenen. Fijne, propere appartementen met alle comfort die je wenst.

Genieten aan zee?