Wat doe je aan de Belgische kust?

De Belgische kust is eindeloos genieten van het strand, de zee, de restaurants en de gezellige tearooms, maar is tegelijk veel meer dan dit. De mogelijkheden om mooie wandel- of fietsroutes te maken zijn eindeloos. Daarnaast is er eveneens een grote waaier aan musea en pretparken om je verblijf aan de Belgische kust onvergetelijk te maken. Wat doe je aan de Belgische kust? We sommen enkele van de vele blikvangers even voor je op in dit artikel.

Bezoek Seafront in Zeebrugge

Seafront staat voor een themapark rond visserij en maritieme geschiedenis in de haven van Zeebrugge. Het is ondergebracht in de oude Zeebrugse vismijn waar je nog de sfeer van weleer ervaart. Je ontdekt er de stoere wereld van de visserij en het leven aan boord van een schip. Seafront bezoeken is een activiteit voor jong en oud.

Ontdek de fauna van de Noordzee in Sealife Blankenberge

Hou je niet alleen van de Belgische kust, maar wil je ook dolgraag weten welke dieren er in de Noordzee leven? Dan moet je Sealife in Blankenberge bezoeken. Sealife is een aquarium en maritiem dierenpark met ruim 2500 vissen en andere dieren zoals pinguïns, otters en zeehonden. Het is de ideale uitstap om je verblijf aan de Belgische kust aantrekkelijk en afwisselend te maken bij elk weertype.

De Kegel X-Treme tussen Westende en Middelkerke

Ben je op stap met kinderen en tieners, dan mag een bezoek aan de Kegel X-Treme niet ontbreken tijdens je verblijf aan de Belgische kust. Dit is de place to be om je uit te leven op de kartingpiste of op de bowlingbaan. Lasershooting en city games behoren ook tot het aanbod. Daarnaast is er een dinopark, een minigolfpiste en een hoogteparcours voor de durvers. In de VEX VR-Arena ga je virtuele gevechten aan met je vrienden. Je kunt kiezen tussen diverse formules en organiseert hier eveneens feestjes met vrienden of familie.

The Outsider Coast

Voor fans van actieve outdooractiviteiten mag een bezoek aan de Outsider Coast in Westende niet ontbreken. Bij de Outsider Coast is er een groot gamma aan activiteiten die je onder begeleiding kunt uitproberen. Denk bijvoorbeeld maar aan golfsurfen, windsurfen, kiten of zeilwagenrijden. Kajakken of kanoën behoort eveneens tot het uitgebreide gamma van activiteiten. Bij de Outsider Coast moet je zeker ook het Adventure Island verkennen. Daar kun je je uitleven op het hindernissenparcours of in de mysterieuze escape room. Ook aan de allerkleinsten is gedacht met de speeltuin Gipsy Village.

Plopsaland/plopsaqua

Wat doe je aan de Belgische kust? Plopsaland bezoeken! Plopsaland/Plopsaqua is het drukst bezochte pretpark van ons land. Je vindt er meer dan 50 attracties in 10 themazones, die gaan van rustig tot ronduit avontuurlijk. De waterratten onder ons halen hun hartje op in Plopsaqua. Dit themazwembad rond het figuurtje Wickie de Viking zorgt voor urenlang waterplezier.

Fietsroutes langs de kust

De Belgische kust is bekend om zijn vele fietsroutes. Zowel voor korte ritjes als tijdens lange trektochten ben je steeds verrast door de mooie plekjes aan onze Belgische kust. Kies bijvoorbeeld voor de Frontroute 14-18 of de Riante Polderroute om naast de Belgische kust ook nog een stukje van het binnenland te ontdekken.

Wandelroutes langs de kust

Wie houdt van wandelen komt aan de Belgische kust helemaal tot zichzelf. In elke gemeente vind je wel een goed bewegwijzerde wandelroute die je over de dijk en langs de duinen tot de mooiste plekjes brengt.

Koning Albert I-monument

Bij een bezoek aan Nieuwpoort mag een bezoek aan het imposante Koning Albert-monument niet ontbreken. Je vindt het net buiten de oude stadskern, vlak bij de IJzer. Bij het monument is ook het museum Westfront ondergebracht, waar je alles leert over het verloop van de Eerste Wereldoorlog aan de Belgische kust.

Pier van Blankenberge

De pier van Blankenberge is een ruim 350 meter lange wandelbrug. De volledig gerestaureerde pier biedt onderdak aan een tentoonstellingsruimte en tearoom. Hier geniet je met volle teugen van de zeelucht en een uniek zicht op de Noordzee.

Wat te doen aan de Belgische kust?

Je merkt het, er is heel wat te doen aan de Belgische kust! Naar welke gemeente je ook trekt, je geniet er van de vele unieke ervaringen die de Belgische kust je te bieden heeft.

Kom naar de kust en boek je vakantieadres met Caenen. Dan kan je zorgeloos toeleven naar de vakantie!

Boek nu je vakantie