Wat neem je mee voor een vakantie aan zee?

Het is weer tijd voor een prachtige vakantie langs de Belgische kust! Sta jij op het punt je koffers te pakken en kan je nog wel wat tips gebruiken? We geven je hieronder een overzicht van de belangrijkste spullen die absoluut niet in je bagage mogen ontbreken.

Onmisbare items voor in je strandtas
Tijdens een heerlijk verblijf aan de Noordzee ga je uiteraard regelmatig naar het strand en neem je dus een strandtas mee. Je slippers, een handdoek, badkleding en je zonnebril stop je natuurlijk sowieso in je koffer. Maar wat neem je ook mee voor een vakantie aan zee? Er zijn immers nog veel meer handige zaken om in je reistas te stoppen.

Extra kledingstukken
Het weer langs de Belgische stranden kan heel mooi zijn, maar soms is het toch wat frisser dan je verwacht had. Neem dus een vest of een truitje met lange mouwen mee. Zo’n extra laagje kleding is ook ideaal als je na het zwemmen erg bent afgekoeld. Het komt bovendien goed van pas als het erg gezellig is en je langer blijft dan de bedoeling was. Wie weet ga je in de avond nog wel ergens een hapje eten of naar een café. Dan is de temperatuur waarschijnlijk gedaald en is het erg fijn als je wat extra kledingstukken bij je hebt.

Paraplu of regenkleding
Wees ook voorbereid op een buitje. Let voordat je op pad gaat altijd even op het weerbericht. Dan weet je of het wijs is om een regenjas of een paraplu mee te nemen voor een dagje strand. Het zou vervelend zijn als je niks bij je hebt om jezelf, je familie en je vrienden te beschermen tegen de regen.

Een powerbank
Je smartphone gaat overal mee naartoe. Ook aan de zee wil je bereikbaar zijn, luisteren naar je favoriete muziek en mooie foto’s maken toch? Als de batterij leeg dreigt te raken is een powerbank een uitkomst. Zo’n extra batterij verbind je met een kabeltje aan je mobiel en dan kun je er weer uren tegen! Powerbanks zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en voor diverse prijzen.

Een fles of tube zonnecrème
Heb jij het idee dat je zonder bescherming in de zon kan gaan zitten en een mooi kleurtje kan krijgen? Helaas, zonder zonnecrème beschadigt je huid. Je kunt pijnlijk verbranden en op den duur veroudert de huid vaak sneller. Ook loop je een groter risico op de ontwikkeling van huidkanker. Zonnecrèmes zijn diverse sterktes te koop en je huid bruint er op een veilige manier mee. Smeer je dus altijd goed in met zonnecrème. Als je gaat zwemmen is een waterproof variant aan te bevelen. Breng de crème ook aan als er een verkoelend briesje staat, want dan kan je huid pijnlijk verbranden terwijl je het niet in de gaten hebt.

Contant geld
In de meeste gevallen betaal je waarschijnlijk met je bankkaart. Toch is het slim om ook wat contant geld op zak te hebben. Dit is handig bij bepaalde parkeerautomaten en op plekken waar pinbetalingen niet mogelijk zijn. Kleine bedragen afrekenen voor een ijsje of snack doe je gewoon met wat kleingeld. Kan jij overigens al met je smartphone betalen? Dat komt soms goed van pas, bijvoorbeeld bij de nieuwste parkeerautomaten.

Flesje water, doekjes en talkpoeder
Zorg dat je genoeg drinkt, vooral op warme dagen. Een flesje met water is kortom onmisbaar voor onderweg en op het strand. Leg ook wat zakdoekjes, vochtige doekjes en een potje talkpoeder in je strandtas. Hiermee veeg je zand en ander vuil gauw van je huid.

Tijd voor wat vakantie? Boek hier jouw vakantieappartement met Caenen. Expert aan de Vlaamse kust!

Boek je vakantieappartement