Verkopen met een makelaar of zelf proberen: de verschillen

Je eigendom verkopen zonder zorgen? Dan is een makelaar je beste optie. Ze ontzorgen je op tal van vlakken. Ontdek hoe!

Jullie kosten veel geld. Om helemaal eerlijk te zijn: we horen het vaak. Waarom zouden we het niet zelf proberen te verkopen? En we begrijpen dat. Vaak worden die vragen gesteld omdat mensen niet beseffen hoeveel we doen, om jouw eigendom aan de beste prijs te verkopen. Er komt écht meer bij kijken dan je kan inbeelden. Een volledig overzicht van de meerwaarde van verkopen met een makelaar tegenover het zelf verkopen van een eigendom.

Al meer dan 55 jaar hebben we ervaring in de vastgoedmarkt. We kunnen je dan ook verzekeren, gedurende al die tijd bouw je expertise op. Je begint beter te beseffen hoe de vastgoedmarkt werkt. Met andere woorden: de psychologie achter het kopen en verkopen krijg je in de vingers.

Hét voordeel van te verkopen met een makelaar: Juiste prijsbepaling

Dus je wil je appartement of woning gaan verkopen. Maar wat is het waard? Je hoorde van een buur voor hoeveel hij zijn eigendom verkocht. Je bent aan het denken gegaan. Jij hebt een groter terras én een extra slaapkamer. Hoeveel zijn die extra troeven waard? Hij verkocht zijn eigendom twee jaar geleden. Hoe evolueerden de prijzen sindsdien? Allemaal zaken waar je vaak geen antwoord op hebt.

Bereiken van een publiek

Als makelaar ben je een speler op de vastgoedmarkt. Dat betekent dat je dagdagelijks contact hebt met potentiële kopers en verkopers. Die database aan potentiële kopers is goud waard. Hebben we net een koppel een rondleiding gegeven in een pand maar het was niet echt hun ding? Dan kunnen we ook andere opties die we in portefeuille hebben gaan voorstellen.

We gaan jouw pand ook gaan meenemen in onze eigen documentatie. Maandelijks bezoeken 100.000 mensen van vlees en bloed onze site. Een gigantische publiek die we kunnen bereiken. Dan hebben we nog niet over onze social media en e-mails die we uitsturen. Bovendien verschijnen alle panden ook op de immowebsites.

Verleiden moet je kunnen

Het oog wil ook wat. We leven nu eenmaal in een maatschappij waarin het visuele zeer belangrijk is. Daarom zorgen we voor professionele fotografie. Duidelijk, heldere foto’s die jouw eigendom in een positief daglicht zet. Foto’s die verleiden (maar zeker niet bedriegen!).

De professionele foto’s gebruiken we in al onze communicatie. Onze website, immosites, social media en de verkoopbrochures.

Het is en blijft verkopen

Je wil je product aan de man/vrouw brengen. Daar kan je nu eenmaal niet omheen. Met een sterke verkoopstrategie slagen onze vastgoedexperts erin om 85% van de eigendommen te verkopen binnen de 3 maand. Een cijfer waar we als groep ontzettend trots op zijn.

Als makelaar sta je ook objectiever tegenover het pand, dan als eigenaar. Daardoor spreken potentiële kopers vrijer. Tegen een eigenaar spreken bezoekers zelden over de minpunten van een pand. Waardoor feedback deels verloren gaat. Onze makelaars voelen zich emotioneel niet geraakt wanneer ze aangesproken worden op negatieve punten van een pand én ze zijn in staat om dit te counteren.

Laat het aan de experts van Caenen over

  • Heb je geen zin in de ganse papierwinkel?
  • Geen idee welke documenten allemaal nodig zijn?
  • Weet je niet waar te beginnen bij een waardebepaling?
  • Ontbreekt de tijd om al die bezoeken te regelen?

Contacteer ons dan zeker! Doorgaans starten we altijd met een gratis schatting. Die bespreken we met jou. We leggen uit hoe we tot die prijs komen. Daarna is het aan jou. Geen opdringerige verkooppraatjes, we peilen enkel naar hoe we jou verder kunnen helpen. Zo voel je écht wat de meerwaarde van te verkopen met een makelaar is.

Wil je toch zelf je woning proberen verkopen? Ontdek onze gratis gids.

Download