Vastgoed als bescherming tegen inflatie

De energieprijzen stijgen enorm en de inflatie knabbelt al enkele jaren aan het spaargeld op ons spaarboekje. Vastgoed wordt door analisten beschouwd als interessante belegging om je spaargeld beter te beschermen tegen inflatie. We leggen even uit.

Door een blijvende stijging van de energieprijzen, loopt de inflatie hoog op. De impact van de oorlog in Oekraïne op de grondstoffenprijzen is enorm, de situatie blijft onzeker en dus zijn ook de hypotheses achter de inflatievooruitzichten bijzonder volatiel. Ook de lage rentevoeten spelen ons al een hele tijd parten en dus brengt het geld op ons spaarboekje niets meer op.

Vastgoedinvestering

Wil je een appeltje voor de dorst, je pensioen aanvullen of je kinderen en kleinkinderen een duwtje in de rug geven, dan ben je met vastgoed aan het juiste adres. En vastgoed blijft ook een vrij aantrekkelijke en zekere investering. Er is niet alleen de indexatie van de huurprijzen, ook de waarde van vastgoed evolueert mee met de inflatie.

Extra rendement

Met een goede keuze van vastgoed maak je er een rendabele investering van. Eerst en vooral zijn er natuurlijk de huurinkomsten, waarbij je één keer per jaar als verhuurder de mogelijkheid krijgt om de huurprijs te indexeren. Zo wordt de huur rechtstreeks gekoppeld aan de inflatieontwikkeling.

Bovendien bieden ook de huidige prijsevoluties op de vastgoedmarkt perspectief op extra rendement. De aanhoudende lage rente creëert gunstige financieringsvoorwaarden en duwt investeerders al langer richting vastgoed. De hoge consumenteninflatie zorgt ervoor dat de interesse van investeerders voor woonvastgoed blijft en de inflatieopstoot van de voorbije maanden zet alleen maar extra in de verf dat investeringen in huizen en appartementen een goede indekking vormen tegen inflatie. Vastgoed blijft dus in trek, stellen experts. Het stijgt alleen maar in waarde.

Goede buffer

Investeren in vastgoed als opbrengsteigendom is dus een heel goede buffer tegen het knagende effect van de inflatie. Het levert in elk geval een veel beter rendement op dan je spaargeld op de bank te laten staan.

Samenvatting: Vastgoed als bescherming tegen inflatie

Hoewel het verleden doorgaans weinig zegt over de toekomst, is vastgoed als bescherming tegen inflatie een uitgemaakte zaak.

Een gouden tip is wel om te investeren in het juiste vastgoed. Plan je een vastgoedbelegging? Onze experts zetten je graag op weg.

Professioneel advies nodig?

Kom gerust eens langs