Hoe bepaal je de onderhandelingsmarge en verkoopprijs van je woning?

Ben je van plan om je woning te verkopen, dan wil je vooral weten hoeveel je voor je eigendom kan vragen. Daar is echter geen eenduidig antwoord op. Wat wel helpt om de verkoopprijs van je woning te bepalen: een goede analyse van je woning en voldoende kennis van de vastgoedmarkt.

Als expert weten wij als geen ander hoe de vastgoedmarkt evolueert. En hoe ook de koper steeds beter geïnformeerd is. Meer dan ooit is de bepaling van de verkoopprijs van je woning belangrijk. Hoe correcter je prijs, hoe sneller je eigendom verkocht zal zijn.

Pssssst: een gratis en 100% vrijblijvende schatting van je woning kan al helpen...

Waarde van je woning

De ligging, het soort woning, de regio, de ouderdom, er zijn veel factoren die de waarde van een huis bepalen. Wanneer je de sterke en zwakke punten van je woning in kaart hebt gebracht, is het belangrijk om goed na te denken over minimumprijs, verkoopprijs en onderhandelingsmarge.

Budget van de koper

De koper heeft vaak een heel duidelijk budget voor ogen en gaat ook met dit budget actief op zoek. Ver boven dit budget zal hij of zij niet gaan. Stel je de verkoopprijs te hoog in boven je minimumprijs -omdat je nog genoeg ruimte wil laten om te onderhandelen- dan kom je misschien niet in de zoekresultaten terecht van het bedrag dat de koper in zijn of haar hoofd heeft. En zo mis je dus een deel kopers die niet jouw verkoopprijs, maar wel jouw minimumbudget willen betalen.

Ruimte om te onderhandelen

Het is dus belangrijk om als verkoper een onderhandelingsmarge te bepalen die niet te ruim is. Onder andere door de komst van het internet heeft de koper meer kennis, meer referenties en beslist hij of zij vaak op basis van foto’s al of ze de woning willen bezoeken of niet.

Wil je de interesse van zoveel mogelijk kopers wekken, dan denk je beter goed na over je onderhandelingsmarge. Onze experts geven je hierover heel graag meer advies.

Wil je graag zelf je woning verkopen?

Download dan zeker onze handige gids!