Een gratis schatting van je appartement: de eerste stap

Wie een appartement bezit, wil vroeg of laat weten hoeveel het waard is. Een gratis schatting aanvragen is daarbij de eerste stap. Meer hierover.

Je speelt al een eindje met het idee om je appartement (aan zee) te verkopen? Of je bent nieuwsgierig naar de waarde van je vastgoed? Dan start je met een gratis schatting. En je mag er bij Caenen zeker van zijn: onze schattingen zijn 100% vrijblijvend. Wat zijn nu precies de grootste voordelen van een gratis schatting? Een helder overzicht:

Prijsschatting van een appartement door een professional

Blijven we hier nog even, investeren we in verbouwingen of gaan we toch maar voor een verkoop. Dat zijn de belangrijkste vragen die veel mensen zich stellen. In elk van die gevallen is het slim om een gratis schatting aan te vragen.

De bovenburen verkochten hun appartement een paar jaar geleden voor een bepaald bedrag. Mag je er dan blind van uit gaan, dat dit ook de prijs voor jouw appartement wordt. Vaak niet. Onze kennis en onze ervaring leert ons dat teveel parameters een correcte prijs bepalen.

Emotionele versus feitelijke waarde

Enerzijds is er natuurlijk de objectieve waarde van een appartement of een woning. Hoe groot is het appartement? Hoeveel slaapkamers telt het appartement? Is het een appartement met zeezicht? Allemaal factoren die een rol spelen. Factoren die eigenaars ook goed begrijpen.

Minder vanzelfsprekend zijn de technische zaken als marktfactoren, vraag op de markt, ligging en de emotionele waarde. Die factoren hebben de vastgoedexperts van Caenen in de vingers. Kennis van de lokale vastgoedmarkt is daarvan van groot belang. Een appartement in Oostende schatten, kan je alleen als je erg goed weet wat er gebeurt op de Oostendse vastgoedmarkt.

Vertrouwen verdienen

Een gratis schatting is vaak de start van een vertrouwensrelatie met de makelaar. Dat vertrouwen willen we niet schenden. Nooit. We maken er dan ook een erezaak van om een goede schatting van een appartement mee te geven. De vastgoedexperts van Caenen investeren dan ook al hun kennis en tijd in het opmaken van een professioneel schattingsverslag. In een persoonlijk gesprek geven we uitleg over de geschatte prijs en alle element die daarop invloed hadden.

Helder stappenplan van een gratis schatting

  1. Vraag een gratis schatting aan op onze site of in kantoor van Caenen.
  2. We maken een afspraak in jouw eigendom.
  3. We noteren alle belangrijke parameters.
  4. We doen op kantoor ons huiswerk.
  5. We maken een volledig schattingsverslag op.
  6. We maken een nieuwe afspraak om het schattingsverslag te bespreken.
  7. We komen langs om al jouw vragen te beantwoorden.

Vrijblijvende (!) gratis schatting

Bij Caenen is een schatting van je appartement 100% vrijblijvend. Je hoeft dus geen euro te betalen voor de schatting. Na het voorstellen polsen we even of de schatting overeenkomt met wat je in gedachten had. Of er interesse is in verkopen, wat jullie verdere plannen zijn. Als we je verder kunnen bijstaan, dan doen we dat met veel plezier.